You are currently viewing Program catehetic la Mănăstirea Văcăreștii Noi

Program catehetic la Mănăstirea Văcăreștii Noi

Iubiți credincioși,

Cu binecuvântarea ÎPS Teodosie, în primele șase sâmbete ale Postului Paștilor, vom desfășura o serie de întâlniri catehetice. Vom vorbi despre cele șase Duminici ale aceluiași Sfânt Post, după cum urmează:

  • 12.03.2022 – Despre Duminica Ortodoxiei;
  • 19.03.2022 – Despre Duminica Sfântului Grigorie Palama;
  • 26.03.2022 – Despre Duminica Sfintei Cruci;
  • 02.04.2022 – Despre Duminica Sfântului Ioan Scărarul;
  • 09.04.2022- Despre Duminica Sfintei Maria Egipteanca;
  • 16.04.2022 – Despre Duminica Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile).

Programul va începe de la ora 16:00 și va fi urmat de Slujba Vecerniei, odată cu care, din punct de vedere liturgic, vom și intra în ziua de Duminică. Scopul este unul învățătoresc, întrucât, tradiția catehetică a Sfintei noastre Biserici este unul din principalele instrumente de formare și de împlinire a creștinilor, în ceea ce până astăzi numim, Viața în Hristos.

Bucuria ne este și mai mare, tocmai pentru faptul că, în prima sâmbătă (12.03.2022), ÎPS Teodosie va fi în mijlocul nostru. ÎnaltPreasfinția Sa va rosti o cuvântare, prin care va deschide și va binecuvânta acest program catehetic. Vă așteptăm în număr cât mai mare, deoarece, noi credem că împreună vom dezvolta o atmosferă eclesială autentică, prin care vom dobândi cunoștințe de bun folos duhovnicesc.

Încredințați fiind de îndemnul Domnului: „Unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor” (Matei 18,20), vă purtăm în rugăciunile noastre. Și vă încurajăm să creșteți râvna cea întru Hristos, singura aducătoare de har. Și să ajungem și noi să zicem cu Psalmistul: „Învaţă-mă bunătatea, învăţătura şi cunoştinţa, că în poruncile Tale am crezut.” – Psalmul 118,66

Lasă un răspuns